Gröna familjen

Välkommen hem till vår familj och till vårt middagsbord! Sätt dig ner en stund och låt dig inspireras av vårt sätt att kombinera en hel familjs olika behov och smaker med småbarnslivets hektiska vardag!

Linsfärssås

Ingredienser (4 portioner)
1 gul lök
1 klyfta vitllök
1 msk rapsolja
Vatten efter behag
Ca 1 dl röda linser
1 tärning grönsaksbuljong
Örtkryddor, t.ex. basolika, oregano eller dragon
Salt
Svartpeppar
Så här gör du:
Fräs löken och vitlöken mjuka i rapsolja och vatten. Skölj linserna i en sil tills allt "bubbel" har försvunnit. Tillsätt de krossade tomaterna, buljongtärningen, linserna, saltet, svartpepparn och örtkryddorna. Späd med vatten till önskad konsistens. Låt koka i minst 15 minuter. Smaka av med ketchup och ev. mera salt, svartpeppar eller örtkryddor. Späd ev. mer om såsen känns för tjock. Servera med nykokt spagetti!

Det är stor skillnad på olika fabrikat av linser. Själv köper jag gärna de från GoGreen eftersom de inte är så tjocka. Det gör att de kokar färdigt mycket fortare än andra sorter. För mig som är lätt allergisk även mot baljväxter är det av stor vikt att de inte är "råa" när jag äter dem och så tycker jag ju om när såsen blir så där riktigt len i munnen :) Hur vill du ha dina linser?
Foto: dan/FreeDigitalPhotos.net
Taggar: Spagetti, Röda linser, Vegetarisk köttfärsås;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: