
Ingredienser (4 portioner)
ca 1 kg potatis och rotgrönsaker, t.ex. morot, palsternacka och kålrot.
Smör
Salt
Vitpeppar
Smör
Salt
Vitpeppar
Så här gör du:
Skala och tärna potatisen och rotgrönsakerna fint. Koka i saltat vatten i ca 20 minuter eller tills allt har mjuknat. Vattnet behöver bara nätt och jämnt täcka allting i kastrullen så ta inte för mycket. När allt är färdigkokt häller du av vattnet i en separat bunke och sparar till spädning av moset. Mosa allting med en potatisstöt. Tillsätt smör och kokspad efter eget tycke tills du fått en riktigt krämig konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar. Spara ev. rester av kokspadet till att göra hemmagjord buljong på om du vill :)
Jag brukar äta sojakorv eller vegetariska köttbullar till rotmoset och blir det sedan något över av det brukar jag blanda moset med ägg och ströbröd och sedan steka som "potatisbullar" och servera med Quorn a la Bacon och lingonsylt. Detta är en mycket uppskattad restmiddag här hemma.
Jag brukar äta sojakorv eller vegetariska köttbullar till rotmoset och blir det sedan något över av det brukar jag blanda moset med ägg och ströbröd och sedan steka som "potatisbullar" och servera med Quorn a la Bacon och lingonsylt. Detta är en mycket uppskattad restmiddag här hemma.
Bild: satit_srihin/FreeDigitalPhotos.net