
Ingredienser (4 portioner)
1 burk champinjoner (ca 200 gram)
4 msk smör
2,5 msk vetemjöl
2 dl svampspad och mjölk
1 dl grädde
1-2 tsk soja
svart- eller vitpeppar
4 msk smör
2,5 msk vetemjöl
2 dl svampspad och mjölk
1 dl grädde
1-2 tsk soja
svart- eller vitpeppar
Gör så här:
Fräs champinjonerna i hälften av smöret tills vätskan har "kokat in". Lägg i resten av smöret och fräs ca 5 minuter till. Häll av spadet från burken men spara det till senare! Strö mjölet över svampen i pannan och blanda. Blanda svampspadet med mjölken och grädden och slå över svampen. Koka allt i 15 minuter och smaka sedan av med soja och ev. lite peppar.
Samma recept går förståss att använda till så mycket mer än bara varma mackor. Ursprunget till den här stuvningen finns hos Vår kokbok anno 1991, 16e utgåvan, Rabén och Sjögren. Detta är dock stuvningen som jag vill ha den :)
Samma recept går förståss att använda till så mycket mer än bara varma mackor. Ursprunget till den här stuvningen finns hos Vår kokbok anno 1991, 16e utgåvan, Rabén och Sjögren. Detta är dock stuvningen som jag vill ha den :)
P.s Om du följer Gröna Familjers veckomatsedlar kan du göra dubbel sats stuvning så har du till crepsen på söndag!
Bild: Grant Cochrane/FreeDigitalPhotos.net