
Ingredienser (4 portioner, MINST!)
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 förpackning Quornfärs
1 burk krossade tomater
2 förpackningar vita bönor i tomatsås
2 klyftor vitlök
2-3 tsk chilipulver
1 paprika av valfri färg
1 msk rapsolja
1 förpackning Quornfärs
1 burk krossade tomater
2 förpackningar vita bönor i tomatsås
2 klyftor vitlök
2-3 tsk chilipulver
1 paprika av valfri färg
Så här gör du:
Skala och hacka löken. Fräs den sedan mjuk i rapsolja och vatten i en stor stekpanna. Tillsätt quornfärsen och låt allt fräsa tills quornfärsen fått lite lätt stekyta. Häll i de krossade tomaterna, vitlöken och chilipulvret. Koka under lock i ca 10 minuter. Kärna sedan ur och dela paprikan i centimeterstora bitar. Blanda i paprikan i stekpannan och låt allt puttra ihop sig i ca 5 minuter. Servera med ris och ev. majs.
Det här är en proteinrik, stark och sötaktig rätt som verkligen inbjuder till att sitta många runt middagsbordet. Eller så kan du göra en massa matlådor av det som blir över. Den är superenkel att tillaga och kostar inte mycket per portion. En riktig vinnare alltså! När jag började göra Chili sin Carne använde jag mig av ett ganska så traditionellt recept ifrån Vår Kokbok anno 1991, 16:e upplagan, Rabén & Sjögren. Mitt recept är aningen sötare, fettsnålare och förståss - vegetariskt!
Det här är en proteinrik, stark och sötaktig rätt som verkligen inbjuder till att sitta många runt middagsbordet. Eller så kan du göra en massa matlådor av det som blir över. Den är superenkel att tillaga och kostar inte mycket per portion. En riktig vinnare alltså! När jag började göra Chili sin Carne använde jag mig av ett ganska så traditionellt recept ifrån Vår Kokbok anno 1991, 16:e upplagan, Rabén & Sjögren. Mitt recept är aningen sötare, fettsnålare och förståss - vegetariskt!
Bild: posterize/FreeDigitalPhotos.net