
Ingredienser (4 portioner)
1 burk röda bönor
2.5 dl kokt ris
0,5 msk sambal oelek
0.5 msk malen spiskummin
2 krm kanel
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
salt
smör
2.5 dl kokt ris
0,5 msk sambal oelek
0.5 msk malen spiskummin
2 krm kanel
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
salt
smör
Så här gör du:
Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt. Blanda alla ingredienserna och mixa fint i matberedare eller med stavmixer. Det ska bli en jämn smet. Smaka av med salt. Tvätta händerna igen och olja in dem. Forma 8 biffar som du steker i smör på ganska hög värme. Efter ca 3 minuter på varje sida är de klara och kan ätas lika goda varma eller ljumma som kalla.
Här hemma brukar vi servera dessa riktigt klassiska veggobiffar med ris OCH klyftpotatis, bearnaise OCH en fräsh grönsallad. Genom att på detta vis servera flera olika tillbehör tillfredställer vi bäst de olika smaker och behov som rymms inom vår lilla familj. Bönbiffarna passar lika bra för alla:)
Här hemma brukar vi servera dessa riktigt klassiska veggobiffar med ris OCH klyftpotatis, bearnaise OCH en fräsh grönsallad. Genom att på detta vis servera flera olika tillbehör tillfredställer vi bäst de olika smaker och behov som rymms inom vår lilla familj. Bönbiffarna passar lika bra för alla:)
Bild:nuchylee/FreeDigitalPhotos.net