
Ingredienser (4 portioner)
2 dl pastasnäckor
1 paprika
1 liten burk champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 krm svartpeppar
2 förpackning passerade tomater
1 dl vatten
2,5 dl matlagninggrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1/4 krm cayennepeppar
ev. salt
1 paprika
1 liten burk champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 krm svartpeppar
2 förpackning passerade tomater
1 dl vatten
2,5 dl matlagninggrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1/4 krm cayennepeppar
ev. salt
Så här gör du
Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan i centimeterstora bitar. Fräs lök, vitlök och paprika i rapsolja och vatten i en kastrull. Tillsätt champinjonerna och fräs i ytterligare någon minut. Häll i de passerade tomaterna, vattnet, matlagningsgrädden och svartpepparn. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några min. Lägg i pastaskruvarna och koka sedan soppan så länge som det står på pastans förpackning. Smaksätt sist men inte minst med cayennepeppar och ev. salt.
Det här är en av familjens absoluta favoritrecept! Det finns ett antal varianter av den på populära Arlakökets sida. Det här är däremot min alldeles egna favoritmix av alla de olika recepten. Jag har valt att använda matlagningrädde i soppan men den smakar bra även utan. Dock uteblir då den där härliga krämigheten. Som tillbehör föreslår jag (som vanligt) rostat bröd med skivat ägg. Vill du göra en lite festligare till helgen? Välj då ett gott vitlöksbröd istället!
Bild: Keerati/ FreeDigitalPhotos.net