Gröna familjen

Välkommen hem till vår familj och till vårt middagsbord! Sätt dig ner en stund och låt dig inspireras av vårt sätt att kombinera en hel familjs olika behov och smaker med småbarnslivets hektiska vardag!

Purjo - och potatissoppa

Ingredienser (4 portioner)
 300 gram potatis
1 gul lök
2 purjolökar
1 msk rapsolja
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2-3 msk grädde
salt
vitpeppar
Så här gör du:
Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Skiva purjolöken tunt. Fräs alltihop i rapsoljan och lite vatten tills löken är helt mjuk. Låt det inte bli brunt. Häll på resten av vattnet och buljongtärningarna. Koka  sedan under lock i ca 20 minuter tills potatisen är så mjuk att den faller sönder. Vispa sedan soppan slät med en stavmixer. Tillsätt sedan grädden och smaka av med salt och vitpeppar. Servera gärna med äggsmörgås.
Det här är min tolkning av ett klassiskt recept i 16e upplagan av Vår Kokbok från 1991. Om man vill kan man byta ut en del av vattnet mot mer grädde så blir det ett krämigare resultat.
 
Bild: SOMMAI/FreeDigitalPhotos.net
 
 
Taggar: Potatissoppa, Purjolökssoppa, Potatis- och purjolökssoppa, Potatis, Purjolök;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: