Gröna familjen

Välkommen hem till vår familj och till vårt middagsbord! Sätt dig ner en stund och låt dig inspireras av vårt sätt att kombinera en hel familjs olika behov och smaker med småbarnslivets hektiska vardag!

Raggmunkar

Ingredienser (4 portioner)
2 dl vetemjöl
1.5 tsk salt
5 dl mjölken
1 ägg
8 st vinterpotatisar (ca 700 gram)
Smör
Så här gör du:
Blanda mjölet och saltet i en bunke. Tillsätt 3 dl av mjölken och vispa till en slät, klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och knäck i ägget. Vispa ihop alltihopa. Skala och riv potatisarna. Blanda snabbt i potatisrivet i smeten och rör om ordentligt. Om du inte blandar i potatisen direkt hinner den bli mörk och smeten får en gråsvart trist ton. Smält ordentligt med smör i en panna och stek sedan ca 1 dl smet åt gången på mellanvärme till stora pannkakor.
Servera gärna raggmunkarna med stekt Quorn a la Bacon och lingonsylt. Hårt bröd och smör är också gott till!
Bild: Carlos Porto/FreeDigitalPhotos.net
 
Taggar: Raggmunk, Potatis, Quorn, Lingonsylt;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: