
Ingredienser (4 portioner)
2 dl vetemjöl
1.5 tsk salt
5 dl mjölken
1 ägg
8 st vinterpotatisar (ca 700 gram)
Smör
1.5 tsk salt
5 dl mjölken
1 ägg
8 st vinterpotatisar (ca 700 gram)
Smör
Så här gör du:
Blanda mjölet och saltet i en bunke. Tillsätt 3 dl av mjölken och vispa till en slät, klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och knäck i ägget. Vispa ihop alltihopa. Skala och riv potatisarna. Blanda snabbt i potatisrivet i smeten och rör om ordentligt. Om du inte blandar i potatisen direkt hinner den bli mörk och smeten får en gråsvart trist ton. Smält ordentligt med smör i en panna och stek sedan ca 1 dl smet åt gången på mellanvärme till stora pannkakor.
Servera gärna raggmunkarna med stekt Quorn a la Bacon och lingonsylt. Hårt bröd och smör är också gott till!
Servera gärna raggmunkarna med stekt Quorn a la Bacon och lingonsylt. Hårt bröd och smör är också gott till!
Bild: Carlos Porto/FreeDigitalPhotos.net