Gröna familjen

Välkommen hem till vår familj och till vårt middagsbord! Sätt dig ner en stund och låt dig inspireras av vårt sätt att kombinera en hel familjs olika behov och smaker med småbarnslivets hektiska vardag!

Risgrynsgröt

Ingredienser (6 portioner)
2,5 dl rundkorning ris ("Grötris")
5 dl vatten
2 msk riktigt smör (ej margarin eller så)
1 tsk salt
8 dl röd mjölk
1 kanelstång
1 msk strösocker
 
Så här gör du: 
Blanda och koka vatten, ris, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull på svag värme ca 10 min. Häll i mjölken och lägg i kanelstången. Låt allt koka på mycket svag värme i ytterligare ca 30-40 min. Om gröten känns för tjock går det bra att späda med ännu mer mjölk. Smaksätt med sockret. Om det känns för lite tar du förståss i mer :)
Jaja, jag vet att jag skrivit "färdig gröt på tub" i min veckoplanering här på bloggen. MEN om du har tid och ork å är det ju SUPERmysigt och GOTT med den hemmagjorda varianten - även när det inte är jul! Sen är det det här med efterfrågan och tillgång vet ni. Om ingen köper risgrynen i våra matbutiker kommer de att sluta sälja dem... Det är tyvärr så det ser ut redan i många mindre butiker runt om i Sverigen idag. När min mamma skulle göra risgrynspudding häromveckan fanns inga risgryn att tillgå i hela staden och hon ansågs "gammalmodig" som ville göra allt från grunden. Så synd! Det är verkligen en utveckling vi måste gå emot när vi kan. Den som är småbarnsförälder och har dåligt med både tid och ork tycker jag dock INTE ska ha dåligt samvete för att den köper gröt på tub ibland, nix! Anyway...det här receptet är hämtat från fenomenala Arlaköket.
Bild: digitalart/FreeDigitalPhotos.net
Taggar: Grötris, Risgrynsgröt;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: