Gröna familjen

Välkommen hem till vår familj och till vårt middagsbord! Sätt dig ner en stund och låt dig inspireras av vårt sätt att kombinera en hel familjs olika behov och smaker med småbarnslivets hektiska vardag!

Risgrynspudding

En liten avstickare från matplaneringen bara...
Ingredienser (4 portioner)
500 g risgrynsgröt på tub
1 ägg
2 msk socker
1 msk kanel
Så här gör du:
Rör ihop gröten med ägget och hälften av sockret. Häll sedan blandningen i en smord form. Blanda resten av sockret med kanelen i en kopp. Ströa sedan detta jämnt över ytan på puddingen innan du ställer in den i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Servera ljummen eller sval med hallonsylt eller saftsås. Mums*
När jag var liten gjorde min mamma ofta risgrynspudding åt oss i familjen. Det var ett lätt och gott kvällsmål som tacksamt togs emot av oss barn... Mamma gjorde alltid sin ifrån grunden och bara tanken på det är så härlig att man vill dåndimpa. I vår familjs vardag hinns det sällan med. Men vi vill gärna äta risgrynspudding för det ändå <3 Som tur är (för oss) blir risgrynspudding på köpegröt också god! Men du - kolla gärna lite extra på gröttuberna. Det ÄR stor skillnad på vad de olika fabrikanterna stoppar i dem! Mitt råd är att du försöker hitta en med så få och naturliga ingredienser som möjligt. Recept på risgrynspudding hittar du lite överallt, hos ICA till exempel. P.S Prova att byta ut risgrynsgröten mot mannagrynsgröt istället så har du snart en supergod Mannagrynspudding på bordet.
Bild: tor00722/FreeDigitalPhotos.net
Taggar: Risgrynspudding;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: